KAMMARKÖREN IDUN grundades 1988.
Gudinnan Idun var Brages hustru. Hon hade en speciell uppgift:
att vakta de äpplen som kunde göra asagudarna yngre. Kören har gett ut tre cd-skivor, Nowells ringing (2008) med julsånger från Mellaneuropa, England och Norden, julskivan Nowell sing we! (1998),och Echoes (2001) med naturen som tema.

År 1999 besökte kören Sydtyrolen och hösten 2003 Toscana. År 2005 gick resan till Köpenhamn och våren 2009 till Litauen. I april 2012 gjorde kören en resa till den jordbävningsdrabbade Abruzzoregionen.  Idun hade både en profan och en sakral repertoar med sig på resan.  Kören sjöng  i den lilla bergsbyn Scanno,  i L'Aquila som drabbades hårdast av jordskalven år 2009 och sista dagen i Domkyrkan i Sulmona.

2015 gick resan igen till Italien och Abruzzo. Kören gav konserter i Roseto, Atri, Teramo och i den lilla byn Calascio på 1500 m höjd. På toppen av berget ligger en stor borgruin känt från flera filmer och strax nedanför ligger en by med ett dussintal hus, som varit helt övergiven men omvandlats till ett bergshotell, Rifugio della Rocca. Där, i den lilla vackra kyrkan Santa Marie delle Grazie, fylld med en hundrahövdad publik upplevde vi höjdpunkten på vår turné,

År 2014 höll kören i trådarna för ett stort körprojekt: Nordiska körklassiker och år 2016 uppmärksammades Shakespeare. 

Våren 2017 sjöng kören ett program bestående av bl.a. Gershwin sånger tillsammans med Helsingin saxofoniorkesteri.

Kören sjunger både gammal och ny nordisk och europeisk musik på många olika språk.  På repertoaren finns både sakral och profan musik, som sträcker sig från 1200-talet fram till vår tid. Körens stamrepertoar är mycket bred. Ur den kan Idun plocka med sig för sina många uppträdanden, både större och mindre, varje år och fylla på med nya, utmanande sånger.

  

Danskfödda Karin Pedersen har varit  Kammarkören Iduns dirigent från första början. Hon har en lång musikalisk bakgrund, med bland annat nio års studier vid
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn i fagott och musikledning och kördirigering för professor Dan-Olof Stenlund.  Hon avlade sin diplomexamen i kördirigering år 1985. Många prov på en av Karins specialbegåvningar - musikaliska arrangemang - har funnits med på körens repertoar. Och hon är alltid mån om att bygga upp konsertprogram med ett meningsfullt samband mellan text och musik, en bärande idé som blir en fungerande helhet.