KONSERTER 2019

 

KONSERTER 2018

 

 

 

 

KONSERTER 2017

KONSERTER 2016

KONSERTER 2015

24-28.9. 2015            Idunkören besökte Abruzzo i Italien.

Konserter i Roseto, Atri, Teramo och i Calascio på 1500 m höjd. På toppen av berget ligger en stor borgruin känt från flera filmer och strax nedanför ligger en by med ett dussintal hus, som varit helt övergiven men omvandlats till ett bergshotell, Rifugio della Rocca. Där, i den lilla vackra kyrkan Santa Marie delle Grazie, fylld med en hundrahövdad publik upplevde vi höjdpunkten på vår turné, inte bara bokstavligt. Under resan träffade vi och sjöng tillsammans med åtta körer.

Vårkonsert 11.4.
Vårliga och glada toner av Sibelius, Carl Nielsen, C.M. Bellman och italienska folksånger.

 

 

KONSERTER 2014

JULKONSERT

 

 

 

 

 

NORDISKA KÖRKLASSIKER

Kammarkören Iduns stora satsning på de nordiska körklassikerna ”Elverskud” och ”Förklädd gud” som framfördes på Konservatoriet i Helsingfors den 2 mars 2014 blev utan överdrift en succé.
Solisterna sopranen Nina Bols Lundgren och Teit Kanstrup,
baryton från Danmark, samt mezzosopranen Wivan Nygård-Fagerudd har fått mycket beröm.

Hela konserten blev en stor upplevelse för både körsångare, orkester, solister och publiken där både musiken och texten
gick rakt in i hjärtat och publiken njöt och alla trivdes.

Kammarkören Idun vill rikta ett stort tack till både publiken och alla medverkande!

 

KONSERTER 2013

Programmet bestod bl.a. av sånger som handlade om ljus i mörkret, om snö och om vinter.
Desssutom en rad mer eller mindre kända advents- och julsånger från Norden, England, Tyskland, Frankrike, Italien m.fl.
Av tonsättarnamn kan nämnas Jaakko Mäntyjärvi, Bob Chilcott, Benjamin Britten, Niels la Cour, Michael Praetorius och Jean Sibelius.

 

 

 

I Iduns 25-årsjubileumskonsert som gavs två gånger (24.4 och 15.5) på Brage medverkade Dag-Ulrik Almqvist på piano. Kören sjöng sånger på 13 olika språk.
Sångerna var indelade i olika teman:
Vår och sol - Kärlekens vägar borta och hemma - Kväll i Norden - En skål för Idun -
Måne och stjärnor - Hav och vind - Bara på skoj

På programmet fanns vårliga madrigaler, folkvisor från bl.a. Italien och Slovakien, nordiska visor och folkvisor i jazzarrangemang av Bob Chilcott (en av körens favoriter)
Dessutom tonsättningar av bl.a. Vagn Holmboe, Dag-Ulrik Almqvist, Jussi Chydenius, Algimantas Raudonikis, Jón Nordal
 

 

 

Idun medverkade i en välgörenhetskonsert till förmån för den lilla byn Roio Poggio i Abruzzo, som förstördes i jordbävningen 6 april 2009. Kören sjöng folkvisor och körmusik från Italien. I konserten medverkade också den unge pianisten Simone De Baptistis från Sulmona i Abruzzo.

 

KONSERTER 2012

RESA TILL ABRUZZO 12-16.4.2012
12-16 april Idun besökte Abruzzoregionen. Kören gav tre konserter: i Scanno, i  L’Aquila  och i den vackra och mäktiga San Panfilokatedralen i Sulmona. I bagaget hade Idun ett profant och ett sakralt program och sjöng också tillsammans med lokala körer. Vartän kören kom var mottagandet varmt och hjärtligt och kyrkorna och salarna fullsatta. Publiken kvitterade med stående ovationer.
Under besöket fick Idun möjlighet att bekanta sig med följderna av katastrofen ÅR 2009 och de människor som den drabbade och att knyta kontakter mellan körer i Abruzzo och en finlandssvensk kör.26.3.2012 Abruzzokonsert på Brage.
Som ett förspel till resan presenterade Idun en del av sitt profana Italienprogram hemma på Brage, På programmet fanns nordiska sånger och folkvisor, vårsånger och några folkvisor från Abruzzo.

Adventskonsert i Olaus Petri kyrka 1.12.2012


KONSERTER 2011
År 2011 inledde Idun sitt konserterande med att delta i en välgörenhetskonsert i april till förmån för en italiensk skola, som hade förstörts i den kraftiga jordbävningen i Abruzzo i Italien två år tidigare. Idun hade lärt sig några sånger från Abruzzoregionen.

I maj fick kören uppleva att få ge en friluftskonsert på det vackra Kulla Gård i Strömfors i Östnyland. Bland drillande näktergalar och gökar blev sångarna inspirerade och sjöng trots en kall vind och hotande regn. Programmet följde i Kulla-damernas fotspår på resa genom Europa.
Professor Bo Lönnqvist berättade mellan avdelningarna om Kulla-damernas resor.

Kammarkören Idun avslutade vårterminen med att medverka i den finlandssvenska sångfesten TaiTon i Åbo med en egen konserthelhet 10.6. på Åbo svenska teater.
Det var en upplevelse, om än mycket varm, att komma till teatern och upptäcka att den intima scenen och de färdiga kulisserna där passade perfekt till körens program.
Konserten med namnet Iduns lyckliga resa - Kärlek från renässans till nutid
hade 1500-tals sånger, italienska folkvisor och nordiska visor på programmet. Som ofta i körens värdsliga program fanns det lite koreografi och regi med för att binda ihop programmet.

Den 13 november var det dags för höstens stora satsning. Under ledning av professor George Buckbee framförde Idun, tillsammans med Svenska Oratoriekören, Hyvinkään orkesteri och fyra solister  Rossinis Stabat Mater och  Gounods Gallia i Johanneskyrkan. En stor upplevelse för oss och helt uppenbart också för publiken.

Den 3 december avvek Idun från traditionen och gav en profan julkonsert hemma på Brage. Kören höll samtidigt en liten julmarknad med bland annat lotteri och försäljning av bakverk. Stämningsfullt, tyckte vi och våra gäster.

 

KONSERTER 2010


 

Julkonserten 2010  hölls 2.12. kl. 19.00 i Olaus Petri kyrka
På programemt fanns bl.a.Marc-Antoine Charpentiers Messe de Minuit,
julnattsmässa, för kör och  instrumentalensemble är skriven år 1690.